top of page

Veelgestelde vragen

Wanneer is de Klimbim geopend?

In 2022 loopt het seizoen van 25-3-23 / 22-10-23.
De speeltuin is elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 - 17.30 geopend en in het weekend altijd van 10.30 - 17.30. 
In vakanties (regio Zuid) en op nationale feestdagen, is de speeltuin 7 dagen per week geopend van 10.30 - 17.30.

Kan ik een overkapping / huisje reserveren voor een feestje?


Sinds 2021 is dit mogelijk. Kosten bedragen €5,- voor de reservering en daarnaast betalen alle gasten de reguliere entree van €1,- Bel ons gerust tijdens openingstijden om een reservering te maken. 

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

In de straat van de speeltuin - Eikenlaan - zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Is het toegestaan om te roken in de speeltuin?

Het is niet toegestaan om te roken in de speeltuin. Bij het hek, voordat de speeltuin betreden wordt, staat een asbak waar gerookt kan worden.

Kan onze school buiten openingstijden reserveren?

Voor scholen is het mogelijk om buiten de openingstijden op afspraak te komen spelen. Bekijk de reserveringspagina voor meer info.

Welke mogelijkheden voor minder validen zijn er?

Het geschikt maken voor samen spelen van kinderen met en zonder beperking is destijds zeer belangrijk geweest bij het ontwerp van de tuin. Door de realisatie hiervan is de Klimbim de eerste speeltuin in de regio die deze mogelijkheid biedt.
Bij de renovatie is er met verschillende gespecialiseerde organisaties contact geweest. In samenspraak met de overkoepelende speeltuinorganisatie is een programma van eisen en wensen uitgewerkt. Op basis daarvan zijn bestaande toestellen aangepast, nieuwe toestellen aangekocht en een groot aantal nieuwe toestellen speciaal voor de Klimbim ontworpen. Met de modernisering van de toiletten is ook voorzien in een invalidentoilet. Er is ook een invalidenparkeerplaats.

Kan ik eten en drinken kopen? 

Het is mogelijk koffie / thee / ranja te kopen voor €0,50. Verder hebben we sinds kort ijsjes: een ruimte ijsje of chocostick. Kosten voor de ijsjes zijn ook slechts €0,50
Het staat de bezoeker vrij eten en drinken mee te nemen. Graag na afloop het afval in de juiste container weggooien.

Ik wil helpen als vrijwilliger, kan dat?

Ja heel graag!

We zijn altijd op zoek naar extra handen. De speeltuin wordt volledig gerund door vrijwilligers. Van het toezichthouden, tot onderhoud van de speeltoestellen: iedereen werkt met zijn / haar hart bij de speeltuin. Wil je ook meehelpen? Leuk! Stuur een mailtje naar info@klimbim.nl en we nemen zsm contact met je op.
Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij de Klimbim.

bottom of page